В  отдел Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР днес следобед е получен сигнал

...
В  отдел Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР днес следобед е получен сигнал
Коментари Харесай

Фалшиви имейли от името на МЗ проверява ГДБОП

В  отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП-МВР през днешния ден следобяд е получен сигнал за разпращани хиляди СПАМ мейли от името на пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
При осъществената инспекция на място от чиновници на ГДБОП се открива, че в следобедните часове на 13 април хиляди български интернет консуматори са получили подправен мейл, претендиращ да е изпратен от Пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Фалшивите СПАМ мейли са разпратени, като са употребявани няколко десетки компрометирани пощенски кутии на български компании от български хостинг компании.
Съвместно с няколко хостинг компании, неотложно са подхванати ограничения за прекратяване изпращането на сходни СПАМ мейли.
Пощенската кутия и друга цифрова инфраструктура на Министерството на здравеопазването не са компрометирани и СПАМ мейлите не са разпратени оттова.
Работата по определяне на произхода на офанзивата се организира сега от чиновниците на отдел „ Киберпрестъпност “ в подпомагане с хостинг фирмите.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР